Pepparkaksbak på ScrapHouse

Vi har firat första advent med pepparkaksbak.
Den bästa bakmaskinen heter givetvis Silhouette.

Pepparkaksdegen är Bazzill OP Java.
Glasyr fixas lätt med vit pearl maker.
Non stop från Bazzill brads.

Pepparkakorna gräddas med fluid chalks i olika bruna och svarta nyanser.


Hjärtformen är hämtad från Silhouetts hemsida för nedladdningsbara bilder, likaså grankvisten och det lilla kortet.
Trevlig advent önskar vi på ScrapHouse.

Marie är tillbaka

Long time, no see...skulle man kunna säga.
Jag har njutit av 20 månaders föräldrarledighet, nu är jag tillbaka med full kraft igen. Jag hoppas kunna skapa QuicKutz-alster med jämna mellanrum.

Den senaste månaden har jag tagit alla lediga stunder i akt (och de är inte många med en pigg och leklysten 19-månaders vid sin sida) och skapat en alfabetstavla. När QuicKutz släppte sin paper doll-release jublade jag och visste precis vad jag skulle göra.

Tavlan är stor; den mäter 70 x 100 cm, så det ligger många timmar bakom arbetet. Det är svårt att göra tavlan rättvisa på foto och man missar lätt alla små detaljer som förhöjer varje figur.Jag hoppas att ni finner inspiration av figurerna (som är klickbara). De passar så bra på kort t ex till den nyutexaminerade läkarstudenten, tack-kort till läraren osv osv
Eller varför inte skapa en namnskylt att sätta på dörren på din arbetsplats?
Ideérn är många, liksom användingsområdena för dockorna.
Dessutom gillar barnen att stansa ut kläder och leka med sina hemgjorda dockor.

Egentligen är ju bokstaven Q given; en QuicKutz-användare förstås! I sammanhanget som denna tavla, högst troligt, kommer att hänga skulle det kännas lite långsökt.


Q = QuicKutzanvändare förstås!För mig är Paper-dollsen "måste-ha-dies" eftersom användningsområdena är så många. De finns att köpa i din QuicKutz-butik, annars får du be dem ta hem dem.På återskrivande!
/Marie