vinyl från QuicKutzimage89

Vi har vinylen från QuicKutz på lager. En jätterolig produkt, som man kan skapa många roliga och vackra projekt med.
På senaste tiden har väggdekorationer i form av ord, citat eller mönster blivit mycket populära. Det finns flera websidor där man kan specialbeställa precis vad man vill ha.
Men varför beställa när man enkelt kan skapa själv?

Vinylen fungerar alldeles utmärt i QuicKutz Silhouette. Man behöver inte använda skärmattan, vilket möjliggör att man kan skriva ut figurer och ord som är längre än ett A4-papper. Rullens längd avgör maxlängden (39" = ca 3m).
Inställningarna som ska användas på Silhoutten är:
blått skärhuvud
hastighet: 10
tjocklek: 11 (efter att ha provat mig fram).


Vi dekorerade ScrapHouse-kontoret med följande lilla citat:
image90

Hur gör man?
Skriv ut orden på vinylpappret (finns i svart, rött, vitt och brunt)
Tag bort all överskottsvinyl så att bara ordet/orden är kvar.
Givetvis kan man sätta bokstav för bokstav på väggen, men det är både tålamodskrävande och onödigt jobb när man kan använda QuicKutz "transfer paper" för ändamålet. När man tagit bort överskjutande vinyl enligt ovan, klipper man till en bit av transfer pappret, tar bort skyddpappret och lägger den genomskinliga filmen över ordet. Man gnuggar lätt på motivet och lyfter upp det från den skyddsfilmen. Nu placerar man motivet där man önskar ha det. Gnuggar fast det och slutligen drar man av transferpappersfilmen - och motivet är på plats på väggen.

Vinylen sitter bra på väggytan (under förutsättning att den är ren och hyfsat slät), det är också lätt att ta bort motivet utan att det lämnar klisterfläckar efter sig.Vinylen fungerar även utmärkt i QuicKutz båda andra verktyg.
Nedan är en sovrums-väggdekoration som är gjord bokstav för bokstav med Revolution och alfabetet Washington.

image91


Bara fantasin sätter gränser för hur mycket spännande som kan skapas. Tänk bara så mycket roligt man kan göra i barnens rum.


Inspiration finns att hitta överallt, det är bara till att googla efter "väggord" eller "väggdekorationer".
Vimsadekor har ett galleri att botanisera runt i, liksom Wonderful Graffiti - för att nämna några bland en hel uppsjö av företag.

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback