Nytt i maskinparken

Jag fått en ny kompis i Tonic Studios 12 inch Rotary trimmer som nu hittat till Sverige. Det är en nätt skärmaskin i plast med rullkniv i rostfritt stål och utdragbar förlängningsarm som skär upp till 12" stora papper. Jag har länge varit sugen på att testa en skärmaskin med rullkniv då jag upplever att de med fast, glidande kniv blir fort slöa och giljotinskärarna ofta är otympliga och inte alltid så smidiga (även om jag älskar min).

 

Jag tycker att Tonic Studios 12 inch Rotary trimmer är prisvärd: den är lätt och smidig samt enkel att använda. Den skär rakt och skarpt samt klarar att skära fint (smala remsor) bara man ser till att ha en bit kvar att hålla i. Den skär efter den fällbara linjalens ytterkant, vilket gör att det är lätt att förutse var skäret kommer att hamna och att måtta rätt skulle man vilka skära i annat än 90°. Måtten anges företrädesvis i tum, men en centimeterskala finns på två ställen på själva underlagsdelen. Tonic Studios tillverkar också perforeringsblad, vågiga blad och bigningsblad. Skulle jag bara ha en trimmer i min maskinpark så är denna en stark kandidat. Här nedan visar jag lite bilder.  1. Fäll upp linjalen som håller pappret på plats. Detta är enkelt att göra med ett lätt tryck med tummen. Lägg pappret på plats.
  2. Fäll ned linjalen och håll ned den och pappret, tryck ner rullknivshuset med ett jämnt tryck och dra.
  3. Fäll upp linjalen, pappret är nu delat.
  4. På den utfällningsbara förlängningsarmen finns en liten flyttbar indikator som gör det enkelt att göra upprepade skärningar efter samma mått.
  5. Byt blad genom att dra upp den lilla orangea spaken på rullknivshuset som då lossnar.
  6. Vänd på rullknivshuset så att kniven faller ned i handen. Var försiktig så att du inte skär dig.
  7. Byt blad, sätt tillbaka rullknivshuset och tryck ned spaken.
  8. Den utfällningsbara förlängningsarmen är lätt att ta bort om man skulle tycka att den är i vägen.
/Gunilla

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback