En sprayad himmel

På denna layout har jag använt Glimmer mist från Tattered Angels till bakgrunden. Först en negativ cirkel till solen, sedan urklipta moln som mask och ett papper som jag flyttat likt en solfjäder för att skapa linjerna mellan de turkosblå fälten. Egentligen borde fälten mötas vid solen och inte bakom som här, men jag får väl hävda den konstnärliga friheten. Glimmer mist skimrar lätt och det blir en väldigt vacker effekt i verkligheten. Konturerna har jag ritat med svart penna. Ballongen klippt för hand ur grön vellum och fåglarna här klippta ur svart carstock. Bokstäver och rubon är från GCD Studios, Making memories och Hambly.



Glimmer mist: Tattered Angels - Turqoise blue & Sunflower


/Gunilla

Höstalbum med BasicGreys chokladbruna minialbum

Med de bruna sidorna i minialbumet från BasicGrey slipper man måla eller klä hela sidor. Den bruna färgen kompletterar och framhäver bilderna. Ibland kan det vara kul att göra ett album eller sida i en otraditionell färg. Mitt album går i brunt, grönt och blått istället för orange, gult och rött. Tänk dig till exempel ett fräckt julalbum i rosa och glitter och en påsk-LO i svart, vitt och lila. Experimentera mera!
 
Som vanligt är jag förtjust i dold jounaling och interaktiva sidor där man kan bläddra fram gömda foton, en extra sida med text eller en dörr med småbilder. Att ha rörliga delar på en sida/ album gör folk barnsligt förtjusta, små som stora, även de enklaste luckor får ett projekt att se mer arbetat ut. Dessutom kan man trolla fram extra plats, när man har mycket att berätta. I ringarna har jag knutit band, och bokstäverna är fått skuggor och högdager med vit och svart penna.





















Brunt Minialbum: BasicGrey

Papper: BasicGrey och MakingMemories

Vit chipbordalfa: BasicGrey

Glitteralfa: MakingMemories

GlazedBrads: BasicGrey

Blommor: MakingMemories

Band: MakingMemories

JournalingBook: MakingMemories

Lim: Scotch, Strong and Precise Glue

//Sandy


Juligt album

För att komma i stämning inför jul brukar jag göra en skiva (för eget bruk) med julmusik jag gillar. Det blir en del gamla favoriter som Helga natt – jag tror jag äger fem inspelningar av den nu – men även nya sånger. När så ett minialbum med de juliga pappersserierna Paperie och Eva landade i brevlådan så fick jag idén att göra ett CD-konvolut med tillhörande texthäfte. Inspirationen till blomman som innehåller skivan har jag hittat här. Jag har använt båda sidor av de dubbelsida papperna. Ett par av sidorna – låtförteckningen och första textbladen – är gjorda med laminerad OH-plast. De senare har jag även embossat med QK goosebumpz (dots). I den lilla minnesfickan har jag lagt en krossad kanelstång och hela kryddnejlikor – en doft av jul. Albumet är ju mörkt chokladbrunt från början, därför har jag klippt papperna lite mindre så att den snygga kanten ska synas.



Minialbum: Eclectic Chipboard album/dark chocolate #alb-1580 - Basic Grey
Papper: Flocked Floral Greenhouse Paperie #30999, Snowflake FaLaLa #30826, FabricBrocade Rouge Paperie #30981, BigDot Rouge Paperie #30980, LgFloral Rouge Paperie #30892- Making Memories, Eva French Lace #eva-1353, Eva Decadent #eva-1356, Eva Courtier #eva-1355
Alfabet: Beckham Micro-chip stickers/dark chocolate chip #chp-1500 - Basic Grey, Shimmer Alpha Greenhouse Paperie stickers #31044, Alpha Sticker Rouge Paperie #31016 - Making Memories
Journalinglappar: Journaling Book Rouge Paperie
Blommor och Knappar: Blossom & Button Box Greehouse Paperie - Making Memories #31030
Band: Trim Card Greenhouse Paperie - #31014 Making Memories
Brads: Glazed Brads #met-1370 - Basic Grey
Minnesfickor: Memory Pockets #CR12 - Scotch

/Gunilla