Roterande skissförvaring

Tänkte jag skulle försöka ta och rita lite skisser. Meningen är dels att samla lite att utgå ifrån när det krisar, samt att träna mig att tänka lite annorlunda. Sedan finns det ju så många otroligt fina skisser som andrat ritat också i bloggar och i magasin. Jag har börjat samla dem i min Revolving Photo Carousel från 7gypsies. Där kan jag samla utskrivna, egenritade och avritade på ett ganska enkelt, men ändå enhetligt sätt. Och framförallt är det lättillgängligt. Med ATC-hålpunchen man kan köpa till stansar jag hål i nya kort. Avdelarna är enkelt dekorerade med REV-blomman och linjalstämpel från Maya Road. De rosa prickarna är stämplade med raderänden på en blyertspenna. Alfabetet kommer från Making memories (puffy alpha). Indelningen jag gjort är One, Two, Plus (avseende antal foton) och Card samt ett blankt för framtida bruk. Vet inte varför det blev på engelska, det var nog bara så att jag tänkte på engelska när jag gjorde dem. Jag faller lätt in i det även i tankarna eftersom jag hör och pratar engelska hela tiden här hemma./Gunilla

You're my sunshine

Making Memories nye serie, Paperie har smukke gyldne og brune farver, som er perfekte til efterårsbilleder. De var også perfekte til de bryllupsbilleder, jeg skal scrappe for noget familie.Blossom & Button Box har et lækkert mix af forskellige knapper og blomster i sart stof og papir:


Papir: MM Paperie Mocha
Pynt: MM Blossom & Button Box Mocha Paperie, Bazzill In Stitchz,
MM journaling card, MM shimmer alpha stickers
Alfabeter: Basic Grey Piper micro-chip stickers


//Cecilie

QuicKutz Retailer Platinum Event

Under ett antal riktigt intensiva men ack så roliga dagar och nätter i Park City, Utah blev vi (jag och Tina ifrån Kortmakaren) fullmatade med både god mat, inspiration, produktinformation och underhållning. Att sätta fingrarna i årets giftsets Deck the Halls var en ren fröjd. Vilka fantastiska möjligheter det finns med de seten! Julkort, julklappar och presenter, layouter och ja, tom dekorera vaser, kakfat och mycket mycket mer. Nu får jag nog inte berätta mer..... Men, håll ut - de är snart här i Sverige och något som är extra roligt den här gången är att alla kan köpa giftseten bra mycket 
billigare i Sverige än ifrån USA.  

Vidare på Eventet fick vi oxå se en massa spännande framtida produktplaner och resonemang! QuicKutz visar än en gång att de har koll på vad som händer i världen! Men det bästa av allt är att QuicKutz har en enastående kundservice! Det är alltid riktigt inspirerande och trevligt att träffa QuicKutz teamet, så även den här gången när vi träffade vår  nye representant på QuicKutz - Chris Mickelsen, nedan. Nejdå, lugn bara lugn, Gary Chipman är fortfarande kvar! Fler bilder kommer. Tina har lovat att sponsra med bilder eftersom undertecknad glömde kameran hemma!! (arbetsskada!)

Vid tangentbordet, 
Helena  

Skoj med miniverktyg

Jag har fått testa några miniverktyg från Tonic studios:

 


 

Dessa sötingar är inte bara små, vikbara (inga skärsår) och smidiga att ha med sig på träffen (går att samla i en kullänk) de är roliga att använda också. Jag har gjort ett kort till två personer som går att dela längs perforeringen på in-/baksidan. Detta kort låser sig själv via de överlappande kvadraterna och fjärilen som jag delat med det gröna skärverktyget.

 


 

Jag har också gjort en layout om min sons födelse där jag använt dessa verktyg till journalingen: dels ett dolt journalingblad med förlossningsberättelsen, dels en biljett med en rubon från Maya Road.

 


Journalingbladets flik ser ni sticka upp under fotot och biljetten syns strax under det stora A:et mitt på sidan till höger. Jag har delat en smula på biljetten i perforeringen mellan biljettdelarna.

 

Papper: Offbeat carefree (ofb-1386), Offbeat lighthearted (ofb-1387) - basic Grey
Rubons: For the journey of a lifetime - Maya road

samt

Rubons: Out on a limb antique white - Hambly, samt bokstäverna "ONS" i "RUB-ONS"-->"SON" från ett svart Hambly-rubon-ark
Cardstock: Kraft - Bazzill basics
Monogram: Puffy alpha black - Making memories
Bokstäver: Tiny alphas white on black - Making memories
Clearstamps: Ornaments - Making memories
Border: Just the edge - Bazzill basics
Diecuts: QK I-I-0517, I-I-0380
Övrigt: Animal crackers Journaling book tags Jack, Border & tag stickers Jack - Making memories samt miniclip -7gypsies

 

/Gunilla


Mians Scrap och Design

I somras utlyste vi en QuicKutz tävling för våra återförsäljare! Tävlingen, som bl.a. gick ut på att skapa en happening eller aktivitet i butiken och skapa ett unikt projekt med QuicKutz produkter,  är nu avgjord.  Tävlingen var oerhört jämn och det var efter mycket hårslitande som vi i juryn kom fram till ett beslut. Vi presenterar dem här i ordning: på 3:e plats Mians Scrap och Design som samlade personalen för ett par QuicKutz kvällar! Marianne presenterar resulatet:   

"2 st Flip Flop album - familjens vecko hjärna & Chorells vecko meny Här har vi använt oss utav genomgående Bazzills bling papper Quickutz Rev EZ store die sheets som fickor där menyn stoppades in alternativt en tag för dagens aktiviteter QK både rev & squeeze dies har använts. 
 
1 st QK dies (squeeze) Förvaring
Här har jag använt mej utav plastfickorna 8 st dies & det är bazzill bling som är grund för själva utstansade dies som jag satt fast utanpå plastfickan där diesen ligger skyddad - Denna förvaring blev mkt populär bland både tjejerna i butiken samt kunder som tittade & blev intresserade hur diesen blev i verkligliga "livet"... 
 

2 st Klockor gjordes också
Här så har det varit bazzill bling som grund. På Abbes klocka så har jag inte satt fast själva urverket Både rev + squeeze dies är använda. På Ebbas klocka så är det även QK Clearstamps som målats lite grann & utstansade gräset ligger 2 st ovanpå varandra i olika gröna nyanser som även är chalkade Fjärilar har fått lite stämplat tryck på sig också. Siffror fr cookie cutter, text från moxie.


Stort tack för ett mycket trevligt och ambitiöst bidrag!

ScrapHouse of Scandinavia

fortsättning QuicKutz tävling

På andra plats kom detta bidrag ifrån Arkivet som vi föll pladask för:


Arkivet skriver:
"Idén till detta bidrag kom genom att jag, Tarja, ville göra något som innefattar hela familjen, både den privata och den på Arkivet. Eftersom det nu är så inne med höga hus och hem så det blev ett hus vi byggde. Själva stommen gjorde min man, Leif, och sedan fick DT-tjejerna hämta upp varsin "box" som de sedan inredde precis som de ville själva. Vi har stadgat upp hela huset, mellan varje våning, med bazzillpapper så det är mycket stadigt. När maken och jag satt hemma och började skapa så kom våra barn med och deras kompisar och började skapa de också och då kom jag på att självklart så ska vi ha ett barnrum som är gjort av barn, framtidens scrappare:)  Ja, som det är så spånar man ju lite galet under tiden när man skapar så jag kom då på att vi skulle ha en liten alien i varje rum efterom man en och annan
gång har fått höra att man är lite av en utomjordning, alien, som håller på med det man gör." 


 


Vi i juryn vill gratulera till ett enastående bidrag!

Organiserat kaos

var temat på det projekt som vinnande butiken bidrog med i den i somras utlysta QuicKutz tävling för våra återförsäljare.  Efter en mycket, mycket jämn kamp har vi härmed äran att berätta att det var Kortmakaren som kammade hem första platsen! 
 
Kortmakaren skriver:
"Vi bjöd in till QuicKutz aktivitet med temat "Organiserat kaos". Målet var att locka nya kunder till butiken och visa hur enkelt det är att skapa något snyggt och praktiskt med hjälp av QuicKutz utan att ha några förkunskaper. Vi bjöd in genom att skriva nyhetsbrev på olika forum, skriva om det på vår blogg samt dela ut flyers till kunderna i butiken. Det kom otroligt mycket folk och det roliga var att ca 75% av alla som kom var helt nya inom hobbyn. De fick som uppgift att dekorera varsin förvaringslåda att ta med sig hem. De fick använda de nya alfabetena och hade fri tillgång till övriga dies. Vi hade vårt eget projekt (deltävling 2) som inspiration. Det blev en superlyckad dag! "


Vi i juryn gratulerar till ett inspirerande och gediget genomtänkt bidrag som innebär att Tina Holmén åker till SaltLake City för att delta på QuicKutz Retail Training Platinum Event den 15-16 oktober, 2008.